InBook 2019

O InBooku

Ovogodišnje je izdanje vinkovačke književne i šire kulturne manifestacije InBook peto po redu, a održava se kontinuirano od 2015. godine u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Manifestaciju su pokrenule, sadržajno stvarale te provodile tada studentice, a sada mlade vinkovačke profesorice hrvatskoga i njemačkog jezika i književnosti te pedagogije. Manifestacija otpočetka uživa financijsku i logističku potporu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, a u narednim godinama i Ministarstva kulture RH, Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Društva hrvatskih književnika te ostalih interesnih subjekata.

Programski manifestacija obuhvaća gostovanja književnika, promocije knjiga, večeri čitanja književnih tekstova i književne kvizove, potom dramske večeri, likovne izložbe, svirke mladih glazbenika, filmske projekcije itd. O dobroj recepciji svjedoči sve veća posjećenost InBooka svake nove godine održavanja.

Osnovni je cilj manifestacije popularizacija književne kulture i kulture čitanja među djecom i mladima. Svjesne manjka zanimljivih i oplemenjujućih sadržaja za mladež, organizatorice su odlučile upriličiti ovu manifestaciju na kojoj će mladi u opuštenoj atmosferi moći izraziti svoj puni kreativni potencijal (ponajprije u radionicama,večerima poezije i kratke priče, svirkama), čuti o sadržajima iz književnosti, dramskoga i likovnoga stvaralaštva, poslušati kvalitetan glazbeni repertoar, doprinijeti promicanju (književne) kulture te naučiti propitivati i divergentno razmišljati.

Logo manifestacije potpisuje vinkovački likovni umjetnik i stripaš Dubravko Mataković.

Nazad na vrh